Asociatia Gheorghe I. Bratianu
Timpul pentru Mobila de lux
Bookmark this site! Bookmark Aesgs.ro


Noutati


Experți asociați

 Dr. Sebastian RUSU

Licențiat al Facultății de Istorie a Universității din București (2005) și al L’École Doctorale francophone en Sciences Sociales de l’Europe centrale et orientale (2007). Beneficiar al unei burse masterale acordată de către Agence Universitaire de la Francophonie (AUF). Este doctor în ştiinţe sociale (din 2012) cu o teză dedicată confruntărilor politico-ideologice în campaniile electorale din România deceniul al IV-lea (1930-1940). Specializat în problematica Republicii Moldova și a spațiului ex-sovietic.

Dr. Nicolae DOLGHIN

Colonel în rezervă, doctor în ştiinţe militare, cercetător ştiinţific I. A absolvit Universitatea Bucureşti şi Academia Militară. După 1990 a urmat cursurile Academiei Militare a Statului Major General al Federaţiei Ruse (1990-1992), pentru probleme de strategie militară, şi ale Colegiului „George C. Marshall” din Germania (1995), pentru cele de securitate. A îndeplinit diferite funcţii în structurile Ministerului Apărării Naţionale și în Administrația Prezidențială. Autor de studii şi analize în domeniul apărării publicate în revista Gândirea Militară Românească. A fost coautor şi coordonator de lucrări apărute sub egida Editurii Militare. După trecerea în rezervă a activat, între 2001-2008, ca cercetător științific, şef de secţie şi director ştiinţific al Centrului de Studii Strategice de Apărare şi Securitate din Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”. Este autorul unor lucrări științifice (Geopolitica: dependenţele de resursele energetice, Spaţiul şi viitorul războiului) şi studii publicate în revistele Impact Strategic și Gândirea Militară Românescă, coautor de lucrări, studii şi analize publicate de către Editura UNAp „Carol I”. A participat cu comunicări la dezbateri pe probleme de securitate în cadrul unor sesiuni ştiinţifice, seminarii şi mese rotunde în ţară şi străinătate.

Dumitru-Alexandru FILIMON

Este jurnalist și absolvent al Facultății de Științe Politice din cadrul Universității București. Domeniile sale de interes se extind asupra analizei politice în România și Republica Moldova, precum și în sfera psihosociologiei și culturii. A publicat numeroase articole în publicații precum Adevărul Moldova, Ziarul Puterea, revista Timpul, Ziua Veche, Dilema Veche, Historia, Civitas, Manager Expres, Catchy etc. 

În perioada 2011 - 2017 au mai colaborat în calitate de experți-asociați:

Drd. Octavian SERGENTU (2011 - 2012)

Drd. Miruna Mădălina TRANDAFIR (2011 - 2012)

Dr. Alexandru PURCĂRUȘ (2012 - 2013)